تکنیک رفو و آشنایی با شیوه انجام آن در منزل

واضح‌ترین تعریف برای رفو را می‌توان دوخت در رفتگی‌ها و پارگی‌های پارچه لباس در نظر گرفت. امروزه رفو معنای جدیدی پیدا کرده است و با استفاده از آن می‌توان به طراحی‌های جدید لباس و ایده های جذاب دست یافت که در ادامه با این ایده‌ها نیز بیشتر آشنا خواهید شد.

تکنیک رفو و آشنایی با شیوه انجام آن در منزل

بهترین راه برای اصلاح لباس؛ رفوگر لباس های خود باشید

اگر در صورت سایش زیاد لباس‌تان دچار آسیب شده و ریش ریش است، برای انجام رفو لباس در ابتدا بهتر است، قبل از اینکه شروع به وصله زدن کنید، حتما این نخ‌‌ها را ببرید چرا که در غیر این صورت کیفیت رفو کردن کاهش می‌یابد و ممکن است در نهایت نتیجه‌ی رضایت بخشی نگیرید.برای رفع سوراخی بر روی پارچه لباس نیز می‌توانید از وصله استفاده کنید.

وصله در واقع یک تکه پارچه است که روی سوراخ یا پارگی دوخته می‌شود. برای این کار ایده‌ آل‌ترین حالت این است که تکه‌ای از پارچه‌ی همان لباس را داشته باشید و برای وصله از آن استفاده کنید. از آنجا که اکثر ما بیشتر لباس هایمان را آماده خریداری می‌کنیم، در چنین شرایطی می‌توانید از قسمت‌های داخلی جیب، برخی اضافات لباس که در معرض دید نیست یا از برخی تزئینات که قابلیت حذف شدن دارند استفاده کنید.

رفو خلاقانه انواع لباس

این نکته بسیار حائز اهمیت است که نخ انتخاب شده برای تمیز دوزی کار، حتما هم‌رنگ و ترجیحا هم‌جنس با پارچه لباس، رفو شده باشد.

توجه کنید برای انتخاب وصله مناسب، بعد از اینکه شلوار را صاف کردید وصله را روی آن قرار دهید. دقت کنید که اندازه پارچه وصله باید به گونه‌ای باشد که کل پارگی را پوشش داده و همچنین حدود ۲ الی ۳ سانتیمتر نیز از قسمت پارگی بزرگتر باشد.

در زمان برش وصله دقت کنید تا شکل برش مانند شکل پارگی باشد در این صورت اگر پارگی به شکل مثلث باشد پارچه شما نیز باید به شکل مثلث برش خورده باشد سپس وصله را در قسمت داخلی شلوار بدوزید تا هنگام استفاده لباس کمتر مشخص باشد

رفوی شلوار

مهم‌ترین نکات برای رفوی لباس را بخوانید

برای این که پارچه وصله دقیقاً در قسمت پاره شده قرار بگیرد می توانید از سوزن ته‌گرد استفاده کنید به وسیله سوزن های ته‌گرد یا سنجاق وصله را روی قسمتی که قصد درست کردن به آن را دارید محکم کنید سپس با چرخ خیاطی محل مورد نظر را بدوزید.

برای اینکه بتوانید دوختی بهتر و صاف تر داشته باشید بهتر است قبل دوختن وصله هم وصله و هم شلوار را ازقسمت پاره شده اتو بکشید تا کاملاً صاف باشد. همچنین می‌توانید وصله را با استفاده از نخ و سوزن روی شلوار بدوزید اما برای این کار باید دوختی کاملاً ریز داشته باشید و به صورت حرفه ای عمل کنید.

رفو کردن شلوار جین

مراحل مختلف رفو با چرخ خیاطی

 

  1. تنظیم دستگاه: با تنظیم دستگاه کار خود را شروع کنید. حتما از یک تثبیت کننده مناسب زیر سوراخ مورد نظر خود استفاده کنید. مخصوصا اگر قسمت آسیب دیده بزرگ است و به کار بیشتری احتیاج دارد، تثبیت کننده را با دقت بالا تری قرار دهید تا از تکان خوردن لباس و از بین رفتن تعادلتان جلوگیری کنید. اگر تثبیت کننده به خوبی قرار نگیرد، نتیجه کارتان بسیار کثیف و نامطلوب خواهد بود.
  2. انتخاب پایه مناسب: در ادامه بررسی نحوه رفو با چرخ خیاطی، لازم است پایه مناسبی را برای شروع پیدا کنید. اغلب پیشنهاد می شود، پایه دارنینگ  را بر روی چرخ خیاطی خود قرار دهید. اگر در دسترس نبود جای نگرانی نیست،  پایه زیگزاگ یا همه کاره نیز گزینه های مناسبی برای شروع کار هستند.
  3. انتخاب سوزن مناسب: حال نوبت به قرار دادنسوزن مناسب  با توجه به ضخامت پارچه و نوع چرخ خیاطی شما است. مراقب باشید که سوزن نامناسب با اندازه بزرگ یا کوچک تر، ممکن است ظاهری ناخوشایند را به وجود بیاورد.
  4. انتخاب نخ مناسب: پس از قرار دادن سوزن، هم رنگ ترین نخی که می توانید با پارچه خود پیدا کنید را درون چرخ خیاطی قرار دهید. لازم به ذکر است که اغلب نخ های تیره استحکام بالا تری دارند و نتیجه بهتری را در اختیارتان قرار خواهند داد. اگر رنگ نخ برایتان اهمیتی ندارد، رنگ های تیره را انتخاب کنید.
  5. انتخاب دوخت مناسب: در نهایت هم دوخت چرخ خیاطی را ترجیحا بر روی دوخت زیگزاگ قرار دهید تا بتوانید کار خود را شروع کنید.
  6. آماده کردن پارچه: گاهی اوقات شاهد لبه های شل در اطراف لباس هایتان خواهید بود. لازم است آن لبه های فرسوده را برای رفو با چرخ خیاطی، تا جای ممکن به پارچه اصلی لباس نزدیک کنید. از آن جایی که نخ ها به پارچه های شل نمی چسبند، هرچه به پارچه اصلی نزدیک تر باشند، شاهد نتیجه مطلوب تری خواهید بود. همچنین اگر قسمت های آسیب دیده و شل اطراف سوراخ، کیفیت بسیار پایینی داشتند و نزدیک کردنشان به پارچه کاری غیر ممکن بود، قیچی کردن آن ها نیز گزینه مناسبی است که می توانید آن را در نظر بگیرید.
  7. آغاز دوختن: در مرحله آخر از بررسی نحوه رفو با چرخ خیاطی، لازم است دوختن را با دقت بالا آغاز کنید و تا جایی که سوراخ یا قسمت آسیب دیده به خوبی پوشانده شود، کار خود را ادامه دهید.
  8. جدا کردن چرخ خیاطی از پارچه: در نهایت باید نخ را از پارچه جدا کنید،  تثبیت کننده ای که در مرحله اول زیر سوراخ قرار دادید را قطع کنید و سپس شاهد نتیجه کار خود باشید.


رفو با چرخ خیاطی

صرفه جویی در هزینه؛ مهم‌ترین مزیت رفو

علاوه بر کاهش هزینه و استفاده از لباس های قدیمی، دوست‌داران مد پایدار برای حمایت از محیط زیست، حامی استفاده از لباس های قدیمی هستند.  نازک دوزی و دوره‌های مرتبط با خیاطی در منازل را در آموزشگاه‌های خیاطی گوناگونی گذرانده یا با آن آشنا هستند. خانم‌ها و آقایان می‌توانند با آموزش اصولی و درست پیرامون رفو کاری از هزینه‌های خود بکاهند و با خرید کمتر پوشاک به حفظ محیط زیست کمک کنند.

علاوه بر این همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، امروزه رفو کردن لباس تنها به دوخت سوراخ های پارچه و رفع معایب لباس نمی‌پردازد. بلکه رفو لباس سبکی جدید از استایل های امروزی است که با قرار دادن وصله های گوناگون لباس با یکدیگر یک استایل جدید و جذاب ایجاد می‌کنند.

 

آموزشگاه پریسا حسینی، جایی برای یادگیری هرچه که در خیاطی به آن نیاز دارید

ما در  اموزشگاه خیاطی پریسا حسینی  به شما کمک می‌کنیم تا ساده‌ترین و جدیدترین تکنیک‌های خیاطی را یاد بگیرید و به یک خیاط حرفه‌ای تبدیل شوید. آموزشگاه هنرمادر با ارائه مدرک فنی و حرفه ای، یکی از معتبرترین آموزشگاه های خیاطی در  تهران است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی کامل با دوره‌های آموزشی می‌توانید با شماره 02166003549    09120440240   تماس حاصل فرمایید.

ما شما را تا موفقیت همراهی می کنیم

تماس با ما